Vereniging van de Praktijkjuristen in Sociaal Recht

Welkom

Het is tijd om te beslissen over uw netwerk- en opleidingskeuzes voor het jaar 2023.

Een keuze waar u zeker geen spijt van zult krijgen: word lid van de VPJSR!

De formule :

De VPJSR die praktijkjuristen van sociaal recht (bedrijfsjuristen, advocaten, magistraten, vakbondsvertegenwoordigers, ambtenaren) verenigt, is een dynamische vereniging die lezingen aanbiedt over actuele onderwerpen van het sociaal recht of sociale zekerheid van ongeveer 1,5 uur, gevolgd door een kleine receptie. De VPJSR organiseert regelmatig colloquia, een jaarlijks bedrijfsbezoek en een reis waarbij beoefenaars van Europees sociaal recht in een ontspannen omgeving worden ontmoet.

De VPJSR biedt een transversale kijk op het sociaal recht en de sociale zekerheid en een unieke gelegenheid om alle actoren van de sector (werkgevers, werknemers, advocaten, magistraten, bedrijfsjuristen, vakbondsvertegenwoordigers) op een gezellige manier te ontmoeten en op de hoogte te blijven van actuele kwesties in de arbeidswereld.

Teneinde een evenwicht na te streven tussen het plezier om na een lezing van gedachten te wisselen en de reisbeperkingen van leden die ver van Brussel wonen, hebben wij ons ertoe verbonden om jaarlijks minstens 8 lezingen te organiseren, waaronder minstens 2 webinars.

Programma

Ons programma voor het jaar 2024 is de volgende :

  • Op 25 januari 2024, een lezing door Mr Satya Staes Polet en Mr Brunhilde Van Den Haute over artificiële intelligentie in arbeidsrelaties.
  • Op 20 februari 2024, een lezing door Erwin Crabeels, rechter in de Rechtbank van Eerste Aanleg van Henegouwen, en Mr Charlotte d'Herckers over de impact van het nieuwe Burgerlijk Wetboek op het arbeidsrecht.
  • In tweede helft  van maart 2024, een bedrijfsbezoek : de ateliers van de MIVB en lezing.
  • Van 27 mei tot 30 mei 2024, organisatie van de "Labour Week", een reeks webinars over actuele thema's met betrekking tot diverse aspecten van het arbeidsrecht en de sociale zekerheid, met als hoogtepunt op 30 mei 2024 een colloqium over de 10 jaar toepassing van de CAO nr. 109.
  • Op 20 juni 2024: eindejaarslezing, AV, cocktail, eindejaarsdiner en dansavond

Er zijn uiteraard nog andere lezingen gepland op het einde van het jaar, evenals de reis van de VPJSR die in september 2024 in Barvaux zal plaatsvinden en de prijs van de VPJSR met als thema de analyse van de impact van artificiële intelligentie over een of meerdere aspecten van sociaal recht.Voor advocaten biedt elke lezing opleidingspunten.

Hoe lid worden?

Het is eenvoudig :

  • ga naar onze website www.vpjsr.be, klik onderaan de pagina op het pictogram "Ik word lid" en laat u leiden,
  • betaal de jaarlijkse bijdrage van 100 €.

Tot binnenkort!

Olivier Valentin

Voorzitter

Ik word lid

Vereniging van de Praktijkjuristen in Sociaal Recht