Welkom

Het is tijd om te beslissen over uw netwerk- en opleidingskeuzes voor het jaar 2023.

Een keuze waar u zeker geen spijt van zult krijgen: word lid van de VPJSR!

De formule :

De VPJSR die praktijkjuristen van sociaal recht (bedrijfsjuristen, advocaten, magistraten, vakbondsvertegenwoordigers, ambtenaren) verenigt, is een dynamische vereniging die lezingen aanbiedt over actuele onderwerpen van het sociaal recht of sociale zekerheid van ongeveer 1,5 uur, gevolgd door een kleine receptie. De VPJSR organiseert regelmatig colloquia, een jaarlijks bedrijfsbezoek en een reis waarbij beoefenaars van Europees sociaal recht in een ontspannen omgeving worden ontmoet.

De VPJSR biedt een transversale kijk op het sociaal recht en de sociale zekerheid en een unieke gelegenheid om alle actoren van de sector (werkgevers, werknemers, advocaten, magistraten, bedrijfsjuristen, vakbondsvertegenwoordigers) op een gezellige manier te ontmoeten en op de hoogte te blijven van actuele kwesties in de arbeidswereld.

Teneinde een evenwicht na te streven tussen het plezier om na een lezing van gedachten te wisselen en de reisbeperkingen van leden die ver van Brussel wonen, hebben wij ons ertoe verbonden om jaarlijks minstens 8 lezingen te organiseren, waaronder minstens 2 webinars.

Ons programma voor het jaar 2023 is de volgende :

  • Op 16 februari 2023, een lezing door Mr. Loïc Peltzer, die de laatste rechtspraakontwikkelingen onder de loep zal nemen aan de hand van 10 markante beslissingen van 2022.
  • Op 30 maart 2023, een lezing door mevrouw Marie-Hélène Vrielinck, adviseur-generaal bij de RSZ over "Alternatieve beloning en de RSZ: focus op aandelen en dividenden en recente rechtspraak".
  • Van 17 tot 20 april 2023, een nieuw concept: de "Labour Week", een bundeling van actuele onderwerpen over diverse aspecten van het arbeidsrecht en de sociale zekerheid, onder de vorm van verschillende webinars en een fysieke lezing (het programma wordt binnenkort afgerond).
  • Een reis tijdens het weekend van de Hemelvaart (woensdag 17 mei t/m zaterdag 20 mei 2023) naar Aix-en-Provence, met een lezing samen met een jurist Frans sociaal recht en een ontspannen rondleiding door de stad en de regio.
  • 22 juni 2023: Eindejaarsconferentie, algemene vergadering, cocktail, banket en dansavond.

Voor advocaten biedt elke lezing opleidingspunten.

Hoe lid worden?

Het is eenvoudig :

  • ga naar onze website www.vpjsr.be, klik onderaan de pagina op het pictogram "Ik word lid" en laat u leiden,
  • betaal de jaarlijkse bijdrage van 100 €.

Tot binnenkort!

Olivier Valentin

Voorzitter

Ik word lid